Wanneer een beregeningssysteem?

Amazone is altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tuinberegening. Dat maakt ons vak boeiend, en geeft u de garantie dat wij u altijd up-to-date en persoonlijk kunnen adviseren.

Fluistersproeiers

Amazone maakt gebruik van fluistersproeiers. Het beregenen van uw tuin verloopt daarmee geruisloos, zelfs als dit ’s nachts gebeurt. Dat is prettig, vooral voor mensen die het geluid van stromend water hinderlijk vinden.

Individuele aandacht

Een waterplan kijkt altijd naar de individuele onderdelen van uw tuin. Gazon, borders en bomen krijgen daarmee verschillende hoeveelheden water toegediend. Ook houden we rekening met de leeftijd van uw beplanting, en met de bodemcondities. En welke keuzes we ook maken: aanpassing van de beregening is altijd mogelijk.

Gebruiksvriendelijke systemen

De sproeiapparatuur van Amazone wordt aangestuurd via een gebruiksvriendelijk computersysteem. Wij stellen dit voor u in op basis van het gemaakte waterplan. Natuurlijk krijgt u van ons een goede instructie over de bediening van de beregening, die ook via een app kan worden geregeld.

 


Een beregeningssysteem voor uw tuin

Bestaande tuin

Het is heel goed mogelijk om een sproeisysteem aan te leggen in een bestaande tuin, zonder hierin schade te veroorzaken. Bij Amazone weten we precies hoe we te werk moeten gaan om de beplanting in uw tuin te ontzien. Zelfs in een gazon dat al jaren meegaat, kan beregening aangebracht worden. Ook voor vragen op dit gebied kunt u contact opnemen met Rick van der Wal.

Nieuwe tuin

Het aanleggen van een nieuwe tuin is een intensief, maar prachtig proces. Misschien heeft u het ontwerp van uw tuin al in gedachten, of bent u hierover in gesprek met een tuinarchitect. Maar heeft u ook al stilgestaan bij de mogelijkheid om in de plannen een beregeningssysteem op te nemen? Dat bespaart u jarenlang niet alleen tijd en zorg, maar het geeft uw beginnende tuin een enorme voorsprong bij het groeiproces. Jonge aanplant en een vers gazon hebben bij de start immers regelmatig water nodig.

Bedrijfstuin

Een tuin rond een bedrijfspand is niet alleen een gastvrij visitekaartje, het biedt medewerkers ook een plezierige werkomgeving. Met een sproeisysteem van Amazone wordt het onderhoud van een bedrijfstuin een stuk gebruiksvriendelijker. En omdat een geautomatiseerd waterplan niet afhankelijk is van kantoortijden, ziet de tuin er ook op maandagochtend frisgroen uit.

Gemeenschappelijke tuin

Voor eigenaren van een gemeenschappelijk tuin is de aanleg van een beregeningssysteem het overwegen waard. U bent hiermee altijd verzekerd van een tuin in goede conditie, zonder afhankelijk te zijn van de inzet van individuele vrijwilligers.
Amazone kan VvE’s en andere bewonerscollectieven hierover uitstekend adviseren.

 


 

Terug naar WATERSCHAARSTE