Tuinberegening Haarlem

We zien in Nederland steeds meer lange, warme en droge zomers. Om de tuin er ten alle tijden stralend bij te hebben liggen is een goede tuinberegening van groot belang. Er zijn verschillende mogelijkheden met tuinberegeningssystemen om de gehele tuin te voorzien van een perfecte waterverdeling.

Bij het onderhouden van een tuin komen veel onderdelen kijken om hem elke dag weer te laten stralen. Een tuinberegeningssysteem helpt om altijd de perfecte verhouding water te geven. Wanneer u tuinberegening laat aanleggen in uw tuin zal uw tuin tot optimale bloei komen.

We leggen graag onderstaand meer uit over een tuinberegeningssysteem voor uw tuin.

Beregeningsinstallatie tuin

Je hebt een mooie tuin en wilt deze met zorg onderhouden. Een beregeningsinstallatie in uw tuin zorgt voor vertrouwen bij het onderhoud. Uw bent er ten alle tijden zeker van een professioneel sproeiplan. Dankzij een tuin beregeningssysteem geeft u de per fecte verhouding water aan uw gazon en planten.

Bij het onderhouden van een tuin gaat het om het balans. Hoeveel water uw tuin nodig heeft hangt af van de droogte, het weer en van overige onderdelen van het weer of uw tuin. Een beregeningsinstallatie voor een tuin voelt dit aan.

Tuinberegening laten aanleggen

Bij Amazone Waterbeheersing bieden we de oplossing tegen waterschaarste. Een tuinberegeningssysteem kan op verschillende manier worden geïnstalleerd. Wij verzorgen een perfecte verhouding tussen de druk van het beregeningssysteem en de hoeveelheid water dat de tuin krijgt.

Bij tuinberegening aanleggen kijken wij altijd naar welke mogelijkheid het beste is voor uw tuin. 

Natuurlijke tuinberegening

Elke tuin is anders en voor elke tuin doen we dan ook vooraf onderzoek naar welke mogelijkheid het beste bij uw tuin past. Op deze manier installeren we een duurzaam systeem voor uw tuin.

Het benodigde water voor beregening kan op diverse manieren worden verkregen: via de waterleiding een bron of oppervlaktewater. Hieronder enkele mogelijkheden voor beregeningssystemen.

 

Bronwater

Het slaan of boren van een bron vraagt een eenmalige investering. Hiervan kunt u wel jarenlang profiteren met een lagere waterrekening. Op deze manier investeren we in een duurzame tuin.

We maken daarbij onderscheid tussen een ondiepe boring (tot 25 meter diep) en een diepe boring (Vanaf 25 tot 60 meter diep). De diepte waarop wij moeten boren is afhankelijk van de bodemsoort en het grondwater in uw tuin.

Oppervlaktewater

Is er natuurlijk water in de buurt van uw tuin? Bijvoorbeeld een sloot, of een meertje? Dan is een beregeningssysteem waarbij we gebruik maken van het oppervlaktewater misschien geschikt voor u.

Leidingwater

Niet elke tuin is geschikt voor een boring of ligt in de buurt van natuurlijk water. Een andere mogelijkheid is leidingwater. We sluiten uw sprinklerinstallatie aan op een kraan zo dicht mogelijk bij de watermeter. Dan is de druk het hoogst en komen de sproeiers het beste tot zijn recht.

U kunt natuurlijk zelf de tuinslang op de waterkraan aansluiten. Maar de ervaring leert ons dat een duurzaam systeem de waterrekening in bedwang houdt. Dan hebben we het nog niet eens over de tijd en ergernis die u met een duurzaam systeem bespaart. 

Deze slimme manieren kunnen het onderhoud van uw tuin makkelijker laten verlopen.

 

Duurzame tuinberegening

Hoe vaak vergeten we niet om water te geven, of om de kraan weer dicht te draaien? Hoe gaat het met uw tuin wanneer u op vakantie bent? En hoe weet u hoeveel water uw tuin nodig heeft om optimaal tot bloei te komen?

Een tuinberegeningssysteem biedt de oplossing om een duurzame tuin te realiseren. 

De oplossing voor tuinberegening 

Zoals bovenstaand beschreven is elke tuin anders. Elke tuin heeft voor het perfecte beregeningssysteem een unieke oplossing nodig.

Wij komen daarom altijd eerst bij u langs, zodat wij een optimaal advies op maat kunnen geven. We kijken naar de oplossing tegen waterschaarste. Daarbij houden we met een aantal zaken rekening:

Terug naar WATERSCHAARSTE