news
news

Waterschaarste

rick

Wist u dat het in Nederland gemiddeld 93% van de tijd droog weer is? In een jaar tijd regent het dus maar 25 dagen! Dit kan beteken dat uw tuin aan waterschaarste komt te leiden.

Uw tuin, groot of klein, particulier of zakelijk, kan daarom best een beetje hulp gebruiken om er op haar mooist uit te zien.

U kunt natuurlijk zelf een helpende hand bieden en regelmatig de tuinslang tevoorschijn halen. Of u kiest voor een intelligente oplossing. Want met een beregeningssysteem kunt u waterschaarste voorkomen. Zo krijgt uw tuin precies de hoeveelheid water die het nodig heeft om optimaal tot bloei te komen.  


AMAZONE BEREGENINGSSYSTEMEN

Wij bieden de oplossing tegen waterschaarste. Het benodigde water voor beregening kan op diverse manieren worden verkregen: via de waterleiding een bron of oppervlaktewater.

Bronwater Bronwater

Bronwater

Het slaan of boren van een bron vraagt een eenmalige investering, waarvan u wel jarenlang kunt profiteren met een lagere waterrekening. We maken daarbij onderscheid tussen een ondiepe boring (tot 25 meter diep) en een diepe boring (Vanaf 25 tot 60 meter diep). De diepte waarop wij moeten boren is afhankelijk van de bodemsoort en het grondwater in uw tuin.

Oppervlaktewater Oppervlaktewater

Oppervlaktewater

Is er natuurlijk water in de buurt van uw tuin? Bijvoorbeeld een sloot, of een meertje? Dan is een systeem waarbij we gebruik maken van het oppervlaktewater misschien geschikt voor u.

Leidingwater Leidingwater

Leidingwater

Niet elke tuin is geschikt voor een boring of ligt in de buurt van natuurlijk water. Een andere mogelijkheid is leidingwater. We sluiten uw sprinklerinstallatie aan op een kraan zo dicht mogelijk bij de watermeter. Dan is de druk het hoogst en komen de sproeiers het beste tot zijn recht.

U kunt natuurlijk zelf de tuinslang op de waterkraan aansluiten. Maar de ervaring leert ons dat een slim systeem de waterrekening in bedwang houdt. Dan hebben we het nog niet eens over de tijd en ergernis die u met een slim systeem bespaart. Want hoe vaak vergeten we niet om water te geven, of om de kraan weer dicht te draaien? Hoe gaat het met uw tuin wanneer u op vakantie bent? En hoe weet u hoeveel water uw tuin nodig heeft om optimaal tot bloei te komen?

 

 

Voor elke tuin een oplossing tegen waterschaarste

Elke tuin is anders als het gaat om waterschaarste. Niet elke oplossing past in elke tuin.advies offerte

Wij komen daarom altijd eerst bij u langs, zodat wij een optimaal advies op maat kunnen geven. We kijken naar de oplossing tegen waterschaarste. Daarbij houden we met een aantal zaken rekening:

Benieuwd met welke beregeningsoplossing wij waterschaarste kunnen voorkomen? Een afspraak verplicht u tot niets.

 

 

 

blonde dame

 


WIST U DAT...

...wij altijd op zoek zijn naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tuinberegening.
Dat maakt ons vak boeiend, en geeft u de garantie
dat wij u altijd up-to-date en persoonlijk kunnen adviseren.
 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van interessante artikelen?
Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.
nieuwsbrief

 

Welke tuin is van u?

Voor iedere tuin bieden wij een oplossing om waterschaarste te voorkomen. Lees hieronder meer over de tuin die u heeft.

Bestaande tuin Bestaande tuin

Het is heel goed mogelijk om een sproeisysteem aan te leggen in een bestaande tuin, zonder hierin schade te veroorzaken. Bij Amazone weten we precies hoe we te werk moeten gaan om de beplanting in uw tuin te ontzien. Zelfs in een gazon dat al jaren meegaat, kan beregening aangebracht worden.

Nieuwe Tuin Nieuwe Tuin

Het aanleggen van een nieuwe tuin is een intensief, maar prachtig proces. Misschien heeft u het ontwerp van uw tuin al in gedachten, of bent u hierover in gesprek met een tuinarchitect. Maar heeft u ook al bij de mogelijkheid stilgestaan om een beregeningsssysteem op te nemen in de plannen? Dat bespaart u jarenlang niet alleen tijd en zorg, maar het geeft uw beginnende tuin een enorme voorsprong bij het groeiproces. Jonge aanplant en een vers gazon hebben bij de start immers regelmatig voldoende water nodig.

Bedrijfstuin Bedrijfstuin

Een tuin rond een bedrijfspand is niet alleen een gastvrij visitekaartje, het biedt medewerkers ook een plezierige werkomgeving. Met een sproeisysteem van Amazone wordt het onderhoud van een bedrijfstuin een stuk gebruiksvriendelijker. En omdat een geautomatiseerd waterplan niet afhankelijk is van kantoortijden, ziet de tuin er ook op maandagochtend frisgroen uit.

Gemeenschappelijke Tuin Gemeenschappelijke Tuin

Voor eigenaren van een gemeenschappelijk tuin is de aanleg van een beregeningssysteem het overwegen waard. U bent hiermee altijd verzekerd van een tuin in goede conditie, zonder afhankelijk te zijn van de inzet van individuele vrijwilligers. Amazone kan VvE’s en andere bewonerscollectieven hierover uitstekend adviseren.

Daktuin & dakterras Daktuin & dakterras

Daktuinen zijn over het algemeen aangelegd met daksubstraat. Dit is een speciaal lichtgewicht mengsel op basis van gebroken lava. De ruimte voor de planten om in te wortelen wordt erg beperkt en hierdoor ook de opname van water en voedingstoffen. Met een speciaal uitgekiend beregeningsproces en juiste bemesting kunnen de planten toch tot volle wasdom komen.

 

 

Wilt u een offerte aanvragen? Gebruik dan het onderstaande formulier!

Uw gegevens
Informatie
Waterschaarste of Wateroverlast
Offerteaanvraag aanleg bronboring
Offerteaanvraag aanleg beregening
Offerteaanvraag renovatie beregening
Aanvraag vrijblijvend adviesgesprek
Overige aanvragen m.b.t. beregening
Niet van toepassing
Anders:
Blijft water staan op de oprit
Gazon blijft drassig
Vrijblijvend adviesgesprek
Niet van toepassing
Anders:
Mogelijkheid om een afbeelding toe te voegen

* Deze velden zijn verplicht.

 

 

Onze klanten over onze oplossing!

Vorige Volgende

Fam. K. Mast, Amsterdam.

Wij dachten, we nemen een basisonderhoudscontract. We kunnen prima zelf de installatie bedienen en vorstvrij houden. Maar toen we door onze eigen laksheid met reparatiekosten te maken kregen, zijn we daar snel vanaf gestapt. Amazone regelt het nu allemaal van A tot Z. We hoeven alleen nog maar de poort naar de tuin van het slot te halen als we weten dat ze langskomen.

Fam. A. Kopjes, Amsterdam

wij wonen in de binnenstad van Amsterdam en hebben een balkon. Met ons drukke leven kwamen we niet altijd toe aan de planten. Nu hoeven wij ons nergens meer druk over te maken en hebben we altijd en mooi terras.

Heer M. Kuilland, Driehuis (Velsen)

Ik wist niet dat we op 10 meer diepte helder water hadden! Nu ligt er een ondiepe boring en kunnen we eenvoudig en verder bijna kosteloos de tuin verzorgen.