Een waterplan voor uw tuin

De natuurlijke bron voor uw tuin is water. Een waterplan voor uw tuin is nodig om uw tuin er 360 dagen per jaar op en top uit te laten zien. Maar hoe gaat dit in zijn werk?

Waterplan voor uw tuin
De juiste hoeveelheid water voor uw tuin gaat niet vanzelf. Niets is zo onvoorspelbaar als het weer. En weertrends laten zien dat het bovendien steeds extremer wordt. In korte tijd kan er veel water vallen, maar we zien daarnaast vooral steeds langere perioden van droogte. Juist in het voorjaar.?

Een beregeningssysteem

Om uw tuin en de afzonderlijke borders en grasdelen de optimale hoeveelheid water te kunnen bieden, kunt u kiezen voor onze beregeningssystemen. De groene kracht van water is een vak dat wij beheersen. De investering in een duurzaam systeem zoals dat van Amazone bespaart u wekelijkse kopzorgen. Want die nemen wij volledig van u over.

Hoe werkt een beregeningssysteem?

U droomt van zorgeloze tuinberegening van uw tuin. Geen gesleep met slangen of vergeten water dat de hele nacht heeft door gesproeid.

 

Fluistersproeiers

Amazone maakt gebruik van fluistersproeiers waardoor het water geven van de verschillende onderdelen van uw tuin ongemerkt gebeurd. Aangezien het beste moment om te bewateren ’s nachts is, wanneer de verdamping minimaal is, wordt u de volgende ochtend simpelweg wakker en kijkt u in een frisgroene tuin.

 

Natuurlijke bron of waterleiding

Het water kan op twee manieren verkregen worden: via de waterleiding of via een bron. Kiest u voor een bron dan vergt dat een extra investering, maar die betaalt zich op de lange termijn uiteraard terug in een lagere waterrekening. De keuze is aan u en kan bovendien altijd bijgesteld worden.??

 

Een waterplan voor uw tuin?

Eén waterplan is geen waterplan. Onze beregeningssystemen zijn zo uitgerust dat de individuele onderdelen, het gras, de borders, de bomen, hun eigen waterhoeveelheid krijgen. Planten die al langer staan wil je niet lui maken en krijgen dus iets minder. Een net geplante jonge boom wil je vertroetelen en krijgt een stuk meer. Door goed naar uw tuin te kijken komen we tot een optimaal gedifferentieerd plan met uiteraard als doel een duurzaam vitale tuin.

Ontzorging van uw tuin

U droomt van een zorgeloze beregening van uw tuin. Geen gesleep met slangen of vergeten water dat de hele nacht heeft doorgesproeid. Zorgeloze beregening: het kan!

De intelligente beregeningssystemen van Amazone werken via een computer. Als u kiest voor Amazone krijgt u niet alleen een beregeningsplan dat vandaag optimaal is afgestemd op uw tuin en de verschillende onderdelen.

Gedurende het seizoen houden wij – indien u dat wenst – het weer in de gaten en peilen we op regelmatige basis de waterstand van uw tuin. Zo bent u verzekerd van zowel een geruisloze beregening als een zorgeloze beregening.