Over Amazone Tuintechniek

Van tuinberegening naar tuintechniek


Technische kennis gaat zelden gepaard met gedegen groenkennis. Een aantal samenwerkende tuinprofessionals, waaronder Wesseling Tuinen BV, waren het er over eens dat de technische installatie van tuinberegening veel effectiever kan, wanneer er ook professionele groenkennis aanwezig is. Dat heeft Wesseling Tuinen BV in 1996 doen besluiten om Amazone Sprinkler Systems op te richten. Dé leverancier voor tuinberegening in Haarlem en omstreken, waar technische kennis samengaat met een gedegen groenkennis. In eerste instantie was de oprichting bedoeld voor het groepje tuinprofessionals om hun klanten volop van een bloeiende tuin te kunnen laten genieten, zonder dat er in het groeiseizoen dagelijks met tuinslangen en gieters gesjouwd hoefde te worden. Maar al snel kwamen er meer tuinprofessionals en particuliere klanten bij Amazone aankloppen. Ook zij zagen de meerwaarde van technische kennis in combinatie met professioneel opgeleide groene vingers.

technische innovaties tuinInmiddels zorgde technische innovaties en een snel veranderend klimaat ervoor dat er veel ontwikkelingen plaatsvonden op het gebied van waterhuishouding in de tuin. Amazone Sprinkler Systems werd in 2016 Amazone Waterbeheersing. Zo werd Amazone volwassen en ging op eigen benen staan. Amazone groeide uit tot een geheel zelfstandig opererend bedrijf, los van Wesseling Tuinen BV. Ondertussen werden daarnaast veelvuldig andere technische klussen in de tuin gedaan. Van het installeren van robotmaaiers en tuinverlichting tot de technische installatie van vijvers en zwemvijvers.

De laatste jaren heeft de professionalisering van Amazone een enorme groeispurt doorgemaakt. Naast de particuliere klant, weten steeds meer tuinprofessionals, zoals hoveniers en tuinarchitecten ons te vinden. We werken samen met innovatieve partners voor het leveren van diensten en tuintechnische oplossingen. Denk hierbij aan Stihl voor de robotmaaiers, Burlight voor de tuinverlichting en Ecolan en Auga voor de vijvers en zwemvijvers. Daarom heten wij vanaf 1 maart 2020 Amazone Tuintechniek.

 

 

Dáárom Amazone Tuintechniek

• We werken samen met betrouwbare leveranciers. Samen leggen we de lat steeds hoog,
zodat we onderscheidende en innovatieve oplossingen kunnen bieden

• We blijven ons continue bijscholen. Onze technische én groene kennis is daardoor altijd up-to-date,
zodat wij de beste technische oplossingen kunnen bieden voor u en uw tuin.

• Wij streven een duurzame relatie na met zowel onze opdrachtgevers als onze leveranciers. 

• Wij hebben gedegen groenkennis en zijn daarmee een goede sparringpartner voor hoveniers en tuinarchitecten.

• We zijn een klein en hecht team. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en
kunnen we snel service verlenen. Wij kennen onze klanten en zij kennen ons.

 

 

 

Onze missie

onze missie: verhogen tuinplezierWij verhogen uw tuinplezier. Dat doen we met natuurvriendelijke en milieubewuste technische oplossingen, die het u gemakkelijk maken in de tuin en die het beste uit de tuin naar boven halen.

Wij dragen daaraan bij door voorlichting te geven aan tuinprofessionals en tuinbezitters. Bijvoorbeeld over verantwoord omgaan met water in de tuin. We werken samen met innovatieve partners en zorgen dat we zelf ook op de hoogte blijven van ontwikkelingen in ons vakgebied die we zorgvuldig toepassen als het een verbetering is voor het milieu.


Onze visie

Onze visie bewust en klimaatbestandig tuinierenWij streven ernaar dat in 2035 Haarlem en omstreken bewust en klimaatbestandig tuiniert.

Wij dragen daaraan bij door voorlichting te geven aan tuinprofessionals en tuinbezitters. Bijvoorbeeld over verantwoord omgaan met water in de tuin. We werken samen met innovatieve partners en zorgen dat we zelf ook op de hoogte blijven van ontwikkelingen in ons vakgebied die we zorgvuldig toepassen als het een verbetering is voor het milieu.

 


Ons Team

 

Rick van der WalRick van der Wal

Wat is je functie bij Amazone Tuintechniek?
Officieel ben ik bedrijfsleider, maar ik zie mijzelf vooral als uitvoerder/calculator.

Waarom Amazone Tuintechniek?
‘We krijgen in Nederland steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden en de gemiddelde temperatuur loopt jaarlijks op. Enerzijds biedt dat vele uitdagingen in de tuin die mijn werk veelzijdig en leuk maken. Anderzijds maken deze veranderingen ook duidelijk hoe belangrijk het is dat we nog meer duurzame en milieuvriendelijke keuzes moeten gaan maken met elkaar. Ik weet zeker dat onze tuintechnische oplossingen daar een goede bijdrage aan leveren.

Wat vindt je het leukste aan je werk?
Ik ben een spin in het web. De ene dag sta ik te zwoegen in de tuin, de volgende dag schrijf ik offertes of buig ik mij over strategische vraagstukken. Weer een andere dag ben ik in gesprek met potentiele klanten of op bezoek bij leveranciers waarmee we onze visie kunnen versterken. Het is de veelzijdigheid. 

Welke boodschap wil je meegeven aan tuinbezitters
Tuintechniek neemt heel veel werk uit handen. Geen stress meer omdat het gras nog gemaaid moet worden of omdat de bloemen dreigen te verdrogen. Maar gewoon genieten in de tuin. Veel mensen gunnen zichzelf nog geen tuintechniek met de gedachte dat het duur is. Maar veruit de meeste technische innovaties die wij bieden zijn op langere termijn aanzienlijk goedkoper. Laat u gerust kosteloos adviseren.

Wat kenmerkt jou?
Ik ben oplossingsgericht, collegiaal en altijd positief ingesteld.

 

 


Pieter EnthovenPieter Enthoven 

Wat is je functie bij Amazone Tuintechniek?
Ik ben allround tuintechnicus en natuurlijk sparringpartner voor Rick.

Waarom Amazone Tuintechniek?
Eerlijk is eerlijk, als échte hovenier moest ik eerst een beetje wennen. Tuintechniek? Dacht ik bij mijzelf. Toch was ik nieuwsgierig en wilde ik het werk wel een tijdje proberen. Inmiddels wil ik niet anders meer. Ik sta bijna dagelijks voor uitdagingen die om een technische oplossing vragen. Het houdt mij scherp. Bovendien merk ik dat mijn hoveniersopleiding daarbij goed van pas komt. We benaderen vraagstukken toch heel anders dan iemand die alleen technisch is opgeleid. En dat maakt dat onze expertise veelvuldig word gevraagd door tuinprofessionals en tuinbezitters. Dat is toch een soort compliment dat je dan krijgt.

Wat vindt je het leukste aan je werk?
We doen veel opdrachten voor andere tuinprofessionals. Ik vind het ontzettend leuk om met hen te sparren, zodat we samen tot de beste oplossingen komen voor de tuinbezitter.

Daarnaast staat tuintechniek in sommige opzichten nog in de kinderschoenen. Er zijn doorlopend ontwikkelingen in de markt Als je die blijft volgen, en dat doen we, dan is er veel te leren en blijven we uitgedaagd.

Welke boodschap wil je meegeven aan tuinbezitters
Zelfs de luie tuinierder onder ons kan klimaatbestendig tuinieren. Nieuwsgierig hoe? Wij staan altijd open voor uw vragen.

Wat kenmerkt jou?
Ik denk graag in creatieve oplossingen, ben klantgericht en leergierig.

 

Verantwoord omgaan met water start
bij een goed advies en een uitstekende kwaliteit

vacatures